Photos voor OS X

Gisteren heeft Apple de opvolger van iPhoto geïntroduceerd, genaamd Photos. Ik had er, met vele anderen, lang naar uitgekeken. Helaas valt de nieuwe applicatie nogal tegen. Of tenminste, er wordt een slechte start gemaakt. De ‘faces’ functionaliteit, die jou met behulp van gezichtsherkenning toestaat personen in foto’s te herkennen en te categoriseren wordt door mij zorgvuldig bijgehouden. Hier zitten behoorlijk wat uurtjes werk in. In Photos blijkt dat er voor een gedeelte met een schone lei wordt begonnen. Dit betekent dat ik voor duizenden foto’s weer mag aangeven wie het precies is of dat ik de persoon in kwestie nu juist niet wil indexeren. Leuke handenarbeid, maar nu juist datgene waarvan je hoopt dat het wordt geautomatiseerd, of ten minste van de vorige versie wordt overgenomen.

Ik ben de komende dagen in ieder geval nog wel zoet. Stilletjes hoop ik dat Apple met een update komt die de misstappen in het migratieproces oplost, of uitlegt waarom ik de gezichten in de desbetreffende foto’s opnieuw mag benoemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.